Elkaar motiveren om in ons leven van alledag steeds te zien naar welke leraar we luisteren: naar het ego, de stem van de angst, of de Heilige Geest, de visie van onvoorwaardelijke liefde. Om vervolgens steeds opnieuw voor vergeving en ons wérkelijke verlangen te kiezen. Hierover uitwisselen tijdens de bijeenkomsten, in een kleine, veilige setting bij mij thuis. Hierbij laten we ons met name inspireren door onderstaand lesmateriaal van Margot Krikhaar.

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie:

Data 2022: 1, 15 en 29 juli, dan zomerstop. Najaarsserie: 26 aug, 9 en 23 sept, 7 en 21 okt, 4 en 18 nov, 2 dec.
Tijd: vrijdagochtend 10.00-12.30u, momenteel via Zoom
Kosten: 15,- pk (na 1 aug 17,50 pk). Op proef meedoen en overleg over kosten altijd mogelijk. Max 9 deelnemers, momenteel 1 plaats vrij.
Adres: Graaf Janlaan 133 (2e galerij), Amersfoort
             

Een cursus in wonderen-oefengroep

Amersfoort, doorgaande groep, 2x p.m. op vrijdagochtend
 

Omgaan met emoties in het licht van de Cursus

Hoe kijkt de Cursus naar emoties en gevoelens, en welke rol spelen ze in het vergevingsproces? Er zijn twee valkuilen: je emoties ontkennen (wat altijd tot projecties leidt) of je identificeren met je emoties. Beide strategien belemmeren het vergevingsproces. De Cursus ziet emoties als behulpzame signalen die aangeven dat je waarneemt vanuit angst. Het is jouw eigen interpretatie die de emotie heeft opgeroepen. Door voor de Heilige Geest te kiezen kun je je oordelen loslaten en vanuit liefde kijken naar jezelf en anderen. Dit leidt tot transformatie en genezing.
 

Drie stappen van vergeving

Vergeving is de praktijkweg van de Cursus, en daarmee een breed begrip met diverse ingangen. Maar vergeving wordt ook
aangeboden als een heel concreet en toepasbaar handvat. De drie stappen van vergeving kun je gebruiken in elke situatie die je onvrede geeft.
Deze drie stappen zijn: projecties terugnemen, naar binnen kijken, en onvrede en overtuigingen overdragen aan de Heilige Geest. Ze worden in deze studiehulp beschreven en nader toegelicht.